Találj rá a nappali legkényelmesebb bútorjára! 

ülőgarnitúra

Milyen lakberendezési stílust részesítesz előnyben? Kedveled a klasszikus megoldásokat és az elegancia jegyében alakítod a tereket? Fontosnak tartod azt, hogy minél kevesebb holmi legyen szem előtt, és a funkcionalitásban találod v a számításod? Esetleg a manapság nagyon divatos skandináv stílusjegyek állnak közel hozzád? Ez utóbbiak még mindig nem mentek ki a divatból. A kreatív lakberendezés azonban azt is magában foglalja, hogy egy kiválasztott bútort jól be lehet illeszteni a már előre kialakított enteriőrbe. Az ülőgarnitúrák esetében sincs ez másként.

Kanapék és sarokülők 

A választék igen széles, így abban korosztálytól, ízléstől, lakberendezéstől függetlenül mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. De mitől válik egy sarokülő igazi kedvenccé? Milyen részletekre érdemes odafigyelni a vásárlás előtt? Jó egyáltalán, ha konkrét elképzeléseid vannak, vagy inkább érdemes a megérzésekre és az első benyomásra hallgatni? 

A méret a döntő? 

A gyakorlatban nem árt, ha a rendelkezésre álló hellyel tisztában vagy, ezen ugyanis nem könnyű változtatni. Ahogy a túlságosan kicsi szobák nem bizonyulnak ideálisnak, úgy a nagy terek is feladják a leckét a lakberendezés szempontjából. A sarokülő akár a szoba közepén is helyet kaphat, de a loft ingatlanoknál, vagy az egybenyitott tereknél térelválasztó funkcióval szintén szolgálhat. A méret egyébként a családtagok számát, az ingatlanhasználati szokásokat illetően sem elhanyagolható. Ha a kihúzható sarokülő éjszaka is használatban van, akkor célszerű ennek megfelelően méretet és kialakítást választani. Gyakran fogadsz vendégeket? Pezsgő társasági életet élsz, és szeretnél mindenkit kényelmesen leültetni? Ha a hely adott, akkor ennek megfelelően méretes sarokülőre is eshet a választásod. 

Színek bűvöletében

A kanapé azonnal magára irányítja a figyelmet a helyiségben. Különösen igaz ez akkor, ha stílus tekintetében sikerül a színeket optimálisan kombinálni. Mire gondolunk pontosan? A burkolatok, a lakástextíliák és leginkább a falak színe nagymértékben meghatározza, hogy milyen színű sarokülő mutat majd jól a helyiségben. A felsorolt elemeket akár egy exkluzív sarokülőhöz is igazíthatod. A mályva, a lila, a sárga vagy éppen az élénkzöld kifejezetten divatosnak számítanak, ám a környezet tekintetében nagy odafigyelést igényelnek. A moduláris darabok, az állítható fejtámlák és az ergonomikus kialakítással rendelkező elemek aktívan hozzájárulnak a nagyfokú kényelemhez. Mi mást várhatnánk el egy ideális sarokülőtől?