Sarokülő trendszínek – Hozd ki a maximumot a nappaliból!

sarokülő

Legyen szó amerikai konyhás nappalikról, vagy teljesen különálló helyiségekről, vannak olyan bútorok, amelyek nem hiányozhatnak, megcélozva a kényelmes pihenést. A kanapék izgalmas választékában előkelő helyet foglal el a sarokülő. Kerülhet – nevéből adódóan is – a sarokba, de a helyiség középpontjában, valamelyik falra tolva, vagy akár térelválasztóként is jól működhet. Milyen színek mellett érdemes letenni a voksot? A kérdés nemcsak az ízlés és a trendek szempontjából fontos, hanem az enteriőr hangulatának megteremtését illetően is. 

Bézs és szürke – Ezek a tuti befutók!

Ha körül nézünk az ismerősök, barátok otthonában, akkor jó eséllyel találni fogunk szürke és bézs színű sarokülőket. Nem véletlen, hiszen ezek az alapszínek kiválóan társíthatók bármilyen lakberendezési stílussal, s így viszonylag sokan teszik le mellettük a voksot. A szürkének ráadásul megvan az az előnye, hogy nem látszik rajta a szennyeződés, és akkor is remekül kihasználható, ha gyermek vagy kisállat van a családban. De vajon tényleg beérjük ezzel a két színnel és árnyalataikkal? Naná, hogy nem!

Mályva, türkiz – Színekre fel!

Az aktuális trendszínek között a mályva, a türkiz éppen úgy helyet kapnak, mint a púderszínek. Nemcsak a női otthonokban mutatnak jól, hanem akár legénylakásokban és természetesen családok nappalijában is. Ha megfelelő alapterülettel rendelkezik a helyiség, akkor a sötétebb falszínekben is megéri gondolkodni. Ezekhez kiválóan passzol akár a rózsaszín, a lazacszínű sarokülő is. Gondoltál már arra, hogy mi lenne, ha sárga, mustársárga, kék vagy zöld sarokülő mellett tennéd le a voksot? Lépj túl komfortzónádon, a végeredmény elvarázsolhat!

A barna mindenhez passzol!

A biztos megoldások híveinek a barna sarokülők javasoltak. Egyfajta meleg, otthonos érzést adnak, és a klasszikus lakberendezési stílushoz éppen úgy passzolnak, mint a mostanában nagyon divatos skandináv elemekre építő terekbe. 

Nem mindegy a környezet

A lakberendezést és az otthonuk csinosítgatását komolyan vevők gyakran beleesnek abba a hibába, hogy addig-addig alakítják a tereket, míg a végeredmény tekintetében valami egészen mást sikerül elérni. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a feleslegesen szem előtt tárolt holmiktól zsúfolt és rendetlen érzése lehet az embernek. A tároláshoz a rattan kosarak kitűnő választásnak bizonyulnak a polcokon, a könyveket pedig érdemes akár szín szerint elhelyezni. A prémium kategóriás sarokülők sem hozzák a kívánt hatást, ha nem ügyelsz arra, milyen környezetben helyezed el. A színek a lakástextíliák és a burkolatok terén is kiemelt szereppel bírnak, de ne feledkezz meg a szőnyegekről sem, amelyek javíthatják vagy akár ronthatják is az összképet.