Sarokülő fejtámlával – Miért nem mindegy, milyen mellett döntünk? 

sarokülő

A sarokülő többféle szerepet betölthet a nappaliban. Gyakran nem várnak tőle többet, mint azt, hogy kényelmes ülőhelyként szolgáljon. Máskor térelválasztó funkcióval bírnak, de akár az éjszakai nyugalom színtereként, vagy például a vendégek elszállásolásakor is számítanak rá használói. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a nagy alapterülettel rendelkező helyiségek középső területén is kiválóan mutathat egy minőségi kanapé. A külföldön nagy népszerűségnek örvendő loft lakásokban gyakran a tér különféle használati funkcióit választhatja el egymástól egy stílusos darab. 

Párnák nélkül is kényelmesen

A megfelelő sarokülő kiválasztása korántsem olyan egyszerű, mint azt a legtöbben hiszik. A méretet illetően általában konkrét elképzelések vannak, hiszen a helyiség és a szabad hely rendszerint adottak. Az viszont már más kérdés, hogy milyen kialakítással bírjon a nappali leendő kedvence. Mindegy, hogy a filmnézést részesíted előnyben, vagy inkább olvasol szabadidődben, a fejtámlával rendelkező sarokülő mindkét esetben kitűnő választásnak bizonyul. Sokan elfeledkeznek arról, hogy mennyire fontos a fejtámla, gyakran még a párnák sem tudják pótolni azt.

Filmélmény, ahogy mindig is szeretted volna

A kanapéválasztás eredménye sokszor ott bukik meg, hogy egyszerűen lehetetlen kényelmesen elhelyezkedni azon. Még a minőségi alapanyag és a komfortos kialakítás mellett is előfordulhat, hogy ha nincs miben megtámasztani a fejet, akkor kényelmetlennek érzed az egész rendszert. Ugyan a párnák optimális megoldásnak számítanak, de ha próbáltál már állítható fejtámlával rendelkező ülőgarnitúrát, akkor jól tudod, mekkora előnnyel bír az. Miért ne élnél át igazi moziélményt otthonod kényelmében, egy speciális, ergonomikus kialakítással rendelkező kanapén? 

Olvasósarok könyvmolyoknak 

Az olvasás még mindig nem ment ki a divatból. A könyvek által teremtett világ sokszor megoldást kínálhat azokban az élethelyzetekben, amelyekből legszívesebben menekülne az ember. Örömet okoznak, izgalmakkal töltik meg az olvasás idejét, elgondolkodtatnak, vagy éppen megsiratnak. A sarokülő fejtámlával és egy meleg takaróval kiválóan alkalmas a bekuckózós hétvégékre, az esti olvasásokhoz. Gondoskodj a megfelelő világítástechnikáról, akár egy állólámpa olvasókarral is eleget tehet ennek a feladatnak. 

Kartámla és állítható fejtámla

A nappali szerves részét képező sarokülő kiválasztásakor a színen, a kárpit minőségén és a méreten túl az olyan aprónak tűnő részletek is figyelmet érdemelnek, mint a kartámla megléte, formája és persze a fejtámla. Ezek előnyeit akkor fogod igazán érezni, ha a korábban használt kanapé nem rendelkezett ilyenekkel. Találj rá online az igényeidnek és az otthonod stílusának egyaránt megfelelő bútorra, ahol szívesen töltöd majd a passzív pihenésre szánt időt!