Modern nappali, ahogy mindig is vágytál rá 

nappali

Az otthon szíve a nappali. Itt gyűlnek össze a családtagok, ez a jó filmélmények és az olvasás színtere, de a baráti beszélgetések és szórakozás helyszíneként is szolgál. Természetes, hogy szeretnénk ízlésesen berendezni, s közben a praktikusságról sem mondanánk le. Milyen bútorokat érdemes előnyben részesíteni? Tényleg csak a designer megoldások adhatják hozzá az enteriőrhöz a kívánt különlegességet? Stílusérzék vagy pénztárca kérdése a hangulatos tér kialakítása? 

Izgalmas színek, sajátos stílus

E kérdésekkel sokan szembesülnek a bútorvásárlás alkalmával. Bár a másodkézből beszerzett bútorok bizonyos esetekben megfelelő opciónak bizonyulhatnak, de ha a modern megoldások híve vagy, és a lakberendezés tekintetében nem adnád alább elvárásaidat, akkor érdemes a divatos, trendi, vagy éppen a hagyományos bútorok közül válogatni. A modern terek nem jelentik azt, hogy valamiféle sajátos egyvelege lenne a dolog az eklektikának és a természetes alapanyagoknak. Néha elég egy mutatós színvilág, egy jól megválasztott szőnyeg, fotel ahhoz, hogy a nappali illeszkedjen a modern élettérbe. 

Nem csak fiataloknak javasolt a modern élettér!

A lakberendezők nemcsak a fiataloknak javasolják a lakberendezési stílust. A modern megoldások életkortól függetlenül beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. A letisztult felületek, a tömörfa bútorok, az üveg élettérbe illesztése egyaránt remek választásnak bizonyul. Az L alakú sarokkanapé a nappali elengedhetetlen része, de érdemes lehet akár térelválasztó funkciót is kölcsönözni neki. Attól, hogy L alakban került kialakításra, nem szükséges feltétlenül a sarokban elhelyezni a bútordarabot. Fontos azonban, hogy a tér méretéhez, a helyiség alapterületéhez válasszuk meg a sarokkanapét, főleg akkor, ha az éjszakai nyugalom színtereként is ez szolgál majd. A méretválasztás esetében törekedj arra, hogy a szekrények, fiókok, ajtók gond nélkül nyithatók legyenek a bútordarabtól. Ha ez a feltétel nem teljesül, akkor a sarokkanapé használata nem lesz kényelmes. 

Dohányzóasztal méretválasztás 

Ha pedig az ülőgarnitúráról esett szó, akkor nem mehetünk el a dohányzóasztal kérdése mellett sem. A minden korábbinál szélesebb kínálatban az alapanyag, kialakítás és persze méret tekintetében optimális darabra könnyen rátalálhatsz. A vásárlásnál mindig a kanapé hosszanti részét érdemes középpontba helyezni. Ennek legalább kétharmadát tegye ki a dohányzóasztal.