Milyen szempontokra figyeljünk fotel vásárlásakor?

fotel vásárlás

A fotel igazi ékkő lehet a nappaliban. Ehhez természetesen érdemes különös hangsúlyt helyezni a megválasztására. Vannak, akik az ablak mellett helyezik el szívesen, mások egy könyves kuckót alakítanak ki segítségével, ahol elbújhatnak a mindennapok elől. A jóízlés és a minőségi megoldások főszerepbe kerülnek, de nem érdemes elhanyagolni a méretet és a kialakítást sem. Összegyűjtöttük, milyen szempontokra érdemes ügyelni akkor, ha a nappali új kedvencét keresed.

Elsődleges a méret 

Bútorválasztás során soha nem mindegy, hogy mekkora hely áll rendelkezésre. Ha csak kerülgeti az ember a kiválasztott darabot, azzal tényleges komfortosságát veszítheti el. Ma már nemcsak a hagyományos fotelekkel találkozni a kínálatban, hanem akár a köralapú megoldások is nagy népszerűségnek örvendenek. Az a bizonyos füles fotel éppen olyan jól megfér a trendek világában, mint a lekerekített formákkal rendelkező, izgalmas modellek. 

Háttámla és karfa 

A magas háttámlás fotelek mindig jó választásnak bizonyulnak. Segítik a helyes testtartást, megtámasztják a felsőtestet és a fejet, megakadályozzák, hogy görnyedj. Persze sokan kifejezetten az alacsonyabb megoldásokat keresik, amelyek a kisebb helyiségekben is jól mutatnak. Nem ritka, hogy a természetes fény terjedését szeretnék ilyen módon elősegíteni. A karfa viszont bárhol jó szolgálatot tesz, elsősorban a kényelmes használat szolgálatában.

Szín és anyag

A bőrfotelek soha nem mennek ki a divatból, de a hagyományos, kárpitozott típusokat mégis többen keresik. A színek világában szabadon engedheted a fantáziád, ugyanis a sárgától a türkizkéken keresztül a mályváig és a sötétzöldig már igen széles skálán mozognak az aktuálisan divatos modellek. Fontos egyébként tudni, hogy minden a környezeten múlik. A lila fotel akár a legegyszerűbb szürke falszínnel is kiválóan mutat, de a sárga fotel és a lila falak közötti kontraszt szintén meglepően feldobja az enteriőrt. 

Minőség és kényelem 

Ha az ideális fotelt keresed, akkor érdemes hosszútárva gondolkodni. A bútorokat egyébként sem cserélgetné az ember évente, ezért a minőségi anyagok, a kényelmes kialakítás és az évek múlva is vállalható, szívesen látott színek biztos befutónak számítanak.