Miért keresik sokan a rusztikus megoldásokat a lakberendezésben? 

rusztikus konyha

Ha a rusztikus kifejezés hangzik el a lakberendezés világában, akkor a legtöbben a tömörfa bútorokra, a jól látható erezetre, a méretes konyhapultra és a nyüzsgő mindennapokra gondolnak. Egyfajta mediterrán világ tárul elénk, ahol zajlik az élet, kellemes a hőmérséklet, és finomabbnál-finomabb ételek kerülnek az asztalra. Ugyanakkor magában hordozza a rusztikus jelleg a hygge nyugalmát és kiegyensúlyozottságát is, akár a vidéki romantikával karöltve. A lehetőségek tehát igencsak tág körben mozognak, s talán éppen ez a szép az egészben. 

Miért kedvelik sokan a rusztikus konyhákat? Milyen dekoráció mutat jól az ilyen stílushoz? Honnan az egyedi konyhabútor méretre igazított jellegének vonzereje? Cikkünkben ennek járunk most utána. 

A fa természetessége mindent visz

Még mindig igaz, hogy a tömörfa bútorok kiemelt szereppel bírnak a lakberendezésben. Az egyedi konyhabútor megalkotásakor is érdemes főszerepbe helyezni a minőségi alapanyagokat, akár a természetes erezetre és megjelenésre fókuszálva. A rusztikus stílus éppen emiatt is örvend nagy népszerűségnek. A mediterrán otthonokat idéző megoldások, a modern falusi szépséget és a vidéki romantika korszerű megvalósítását egyaránt elérheted a rusztikától. 

Az otthon melege a konyhában kezdődik!

Ezúttal nem a hőmérsékletre gondolunk, sokkal inkább arra az érzésre, ami magával ragad a helyiségbe belépve. Az ember az ízlésesen kialakított konyha láttán akár otthonosan érezheti magát az első pillanatban. Ez pedig akkor korántsem mindegy, ha napjaid ott indítod, és a családnak is ott készíted a finom falatokat. A mediterrán otthonokra jellemző nyüzsgés és a skandináv lakberendezés természetessége sajátos módon találkozik a rusztikus terekben. A kiegészítők helyes megválasztásával pedig akár a vidéki romantikát is varázsolhatsz a 4 fal közé. A legjobb az egészben az, hogy szabadon engedheted a fantáziád, és így kihozhatod a személyiségedhez passzoló végeredményt a rusztikus stílusú egyedi konyhabútorból is. 

A fa természetes megjelenése, a jól látható erezet, a strapabíró elemek, a helyiség adottságaihoz tervezett és alakított bútorok magukban rejtik az otthonos hangulatot, a változatos alakíthatóság előnyeit, és persze a praktikumot, amely a konyha esetében korántsem elhanyagolható szempont.