Mi alapján érdemes ágyat választani? 

ágyválasztás

Az ágyválasztásról sokan azt gondolják, hogy egyszerű feladat, hiszen adottak a méretek, innentől fogva pedig döntenek az árak. A rendkívül széles választékot látva azonban elbizonytalanodik az ember. Vajon ágyrácsos vagy kontinentális megoldás lenne a megfelelő? Mekkora szerepet szánnék a fejtámlának? A hagyományos ágy típusok tetszenek, vagy inkább kipróbálnék valami exkluzívat? Hasonló kérdésekkel talán már Te is találkoztál. Cikkünkben sorra vesszük azokat az alapvető szempontokat, amelyeket érdemes átgondolni, mielőtt letennéd a voksod egyik vagy másik ágy mellett. 

A méret tényleg nem mindegy! 

Az ágy beszerzése előtt mindenképpen mérd meg, mekkora hely áll rendelkezésedre. Fontosnak tartod, hogy körbejárható legyen az ágy? Vagy inkább az egyik falrészre tolnád rá az ágy oldalát? Ez utóbbi leginkább akkor szokott számításba jönni, ha így praktikusabban elfér az alapvetően nagy alapterületet elfoglaló bútordarab, egyedül alszol, vagy például a nappali egyúttal hálóként is szolgál. A méret egyébként már csak azért sem elhanyagolható, mert a kényelmes alvás egyik záloga lehet. Ha sokat mozgolódsz, vagy súlyfelesleggel rendelkezel, akkor a szélesség is lényeges, így biztosan nem fogod zavarni a melletted alvót. 

Matracot az ágyhoz

Az ágyrácsos ágyak elsősorban a cserélhető matrac miatt örvendenek nagy népszerűségnek. Ha nem lényeges, hogy van-e ágyneműtartó, akkor ez a típus már csak az időtállóság apropóján is figyelmet érdemel. Ma már sokan vannak, akik egy stílusos ágytakaróval oldják meg, hogy a hálószoba napközben is rendezett legyen. A jó minőségű matrac hosszú évekig kiszolgál, ha pedig idővel más típust részesítenél előnyben, akkor lecserélheted, kedvenc ágykereted pedig továbbra is a komfortot és az igényes lakberendezést szolgálja majd.

Lakberendezési stílushoz az ágyat? 

Itt érkeztünk el az ágyak másik fontos szerepéhez, ez pedig nem más, mint a lakberendezésben betöltött szerep. A hagyományos, fiatalos, természetes stílus kedvelői éppen úgy megtalálhatják a tökéletes ágyrácsos vagy kontinentális ágy típust, mint azok, akik valami exkluzívat szeretnének a hálószoba falai közé csempészni. A színek és az igényesen kialakított fejvég mellett sem érdemes elmenni, ezek ugyanis alapvetően határozhatják meg a bútor karakterét.