Klasszikus vagy rusztikus? Ezeket a szempontokat érdemes átgondolni! 

lakberendezés

Ahányan vagyunk, annyiféleképp állunk hozzá a lakberendezéshez. Eltérő igényeink vannak, és persze a rendelkezésre álló terek függvényében is alakulnak elképzeléseink. Különösen igaz ez a konyhára, ahol a reggelek egy gőzölgő kávéval indulnak, és az ünnepi összejövetelek előtti készülődés zajlik. Még ha a nap nagy részében nem tartózkodsz otthon, akkor is lényeges, hogy a főzéshez milyen környezet vár. 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a klasszikus és a rusztikus lakberendezési stílusok vezető helyet foglalnak el a konyhai terek megálmodásakor is. Nyilván nem mindegy, hogy mekkora alapterületből szeretnénk kihozni a legtöbbet. Itt kerülnek főszerepbe az egyedi konyhabútorok, amelyek az optimális helykihasználás jegyében alakítják elvárásainkhoz a teret. 

A klasszikus konyhák jól illeszkednek az otthon tereihez

A klasszikus színek, felületek szinte minden otthonba jól passzolnak. A színes konyhai eszközök éppen olyan otthonossá tehetik az egyedi konyhabútort, mint a modern, letisztult irányvonal. A klasszikussal tehát nem lőhetsz mellé. A szakemberek közreműködésével zajló tervezési folyamat során viszont nagyon fontos, hogy konyhahasználati szokásaid és az ott elhelyezni kívánt eszközök is szerepet kapjanak. A komfortosság, a praktikum és az esztétikum együtt is elérhetők. 

A rusztikus konyhákban zajlik igazán az élet!

A rusztikus otthonok jegyei leginkább a mediterrán hangulatot idézik, de ugyanakkor a vidéki romantika is kihozható az ilyen enteriőrből. Ne feledkezz meg a kiegészítők és a dekoráció fontosságáról sem, amelyek nagymértékben támogatják elképzelésed megvalósítását. Az egyedi konyhabútor illeszkedik a tér méretéhez és elrendezéséhez, s ez a rusztikus konyhák esetében sincs másként. A mediterrán világból ismert konyhaszigetes megoldás teret biztosít az összejöveteleknek és a sütés-főzés folyamatát is igazi társas programmá teszi. Ez viszont nem jelenti azt, hogy helyhiányban le kellene mondani a konyhapult kiterjesztéséről, vagy a nappali és a konyha egybenyitásáról. 

Praktikum és stílus: e kettő mentén érdemes gondolkodni 

Fedezd fel az egyedi konyhabútorok kínálta lehetőségeket! A konyha optimális kihasználása hozzájárul a kényelmes konyhai tevékenységhez és az ott szükséges eszközök praktikus, rendezett elhelyezhetőségéhez.