IKEA vs. egyedi konyha – Mutatjuk a különbségeket!

egyedi konyha

A konyha az otthon egyik központi helyisége. A gőzölgő feketével itt indulnak a reggelek, és a fenséges illatok, ízek az estéken is összehozzák a családot. Ahhoz azonban, hogy minden tekintetben a helyiség adottságainak és egyéni elképzeléseinknek megfelelő legyen a berendezés, a konyhabútor optimális kiválasztása kiemelt jelentőséggel bír. A bútorüzletek minden korábbinál szélesebb kínálattal vannak jelen a piacon, s nincs ez másként az IKEA esetében sem. Megéri az egyen-megoldásokban gondolkodni, vagy egyéni elképzeléseid megvalósítása fontosabb Számodra? 

Ha nem mindegy a költségszint 

Kétségtelen tény, hogy az IKEA konyhabútorai átgondoltak, megfelelő minőséget biztosítanak, és ez elérhető árszinten az otthon részévé válhat. Amennyiben nincsenek egyéni igényeid, és a tömeggyártott, gyakorlatilag bármikor pótolható elemek megfelelnek elvárásaidnak, akkor a skandináv cég bútorai ár-érték arányban jó választásnak bizonyulnak. Bár a bútorlapok és a bútorajtó színek tekintetében érvényre juthatnak igényeid, de az biztos, hogy nem a helyiség méreteihez optimálisan illeszkedő végeredmény születik majd. 

Célkeresztben a prémium minőség

Az IKEA hívei rendszerint elégedettek a kapott minőséggel, de kétségtelen, hogy néha többet várunk el egy, a mindennapokban használt bútortól. A komplett konyhabútor egyéni tervek szerint nemcsak a méretben és a speciális belső kialakításban juttatja érvényre a megrendelő igényeit, hanem az időtállóság tekintetében is. A gyakran használt helyiségbe strapabíró, mégis stílusos megjelenéssel bíró, akár extravagáns, luxusszínvonalú bútorok iránt is mutatkozik igény. 

Méretre szabott megoldások

A kész konyhai installációk az IKEA tolmácsolásában már előre láttatják a végeredményt, de tény, hogy nehéz tökéletesen a saját konyhához illeszkedő megoldást találni. Legyen szó a panelek szűkösre szabott konyháiról, vagy az új építésű ingatlanok varázslatos, szigetes konyháiról, az ingatlan és a helyiség adottságaira szabott, a megrendelő elképzeléseit maximálisan követő tervezés és kivitelezés minden ízében sajátos végeredményt produkál.   

Egyéni elképzelések alapján készült konyhabútor

A mini konyhák és a garzonokban megtalálható szűkösre szabott rendszerek esetében az optimális helykihasználás kiemelt jelentőséggel bír. Az egyéni elképzelések alapján készült egyedi konyhabútor itt legalább olyan fontos szerephez jut, mint akkor, ha az ember nem találja meg az elvárásainak megfelelő konyhabútorokat az IKEA kínálatában. Bár a lakberendezési kínálat óriási, ráadásul online és személyesen is rendelkezésre áll a konyhabútor tervező szolgáltatás, de lássuk be, ez nem ugyanaz, mint amikor leülsz a szakemberekkel, és kreatív megoldásokkal, prémium alapanyagokból, konyhád adottságainak megfelelő elemek kerülnek megtervezésre. 

Időtállóság és fenntarthatóság

A konyhabútor kialakításakor a legtöbben hosszútávra gondolkodnak. A megfelelően összeállított elemek színben, stílusban, formavilágban és minőségben is passzolnak egymáshoz. Nem csupán az a lényeg azonban, hogy ezek az ismérvek megvalósuljanak. A konyhák rendszerint egyedi méretekkel és sajátosságokkal rendelkeznek. Sokan szeretnék kihasználni a rendelkezésre álló teret, biztosítva a konyhában használatos eszközökhöz a praktikus és könnyen használható tárolókat. 

Miért elégednél meg az egyen-bútorokkal? Az ember jó esetben egyszer álmodja meg saját konyháját. Érdemes ehhez a kompromisszumok nélküli, egyedi konyhabútor tervezés előnyeit választani.