Fotel típusok és trendek 2024

fotel típusok

Ide dőlnek le a legtöbben egy fárasztó nap után, de a kedvenc könyvek és sorozatok is itt kerülnek elő. Bár egy jó napapé aranyat ér, de a fotel sem hiányozhat a nappali vagy akár a hálószoba berendezési tárgyai közül. A trendek folyamatosan változnak, a formák visszatérnek, új színekkel ötvözik azokat a tervezők. Cikkünkben annak járunk utána, milyen fotelek számítanak divatosnak manapság, és mit várhatunk el ezektől a modellektől. 

Van élet a fekvőfoteleken túl is! 

A kényelmes lábtartóval kombinált, vagy akár a kihúzható fotelek is töretlen népszerűségnek örvendenek. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a mai kor embere valami egészen mást vár el az otthon leendő kedvencétől. A merész színek azonnal begyűjtik a bókokat és magukra irányítják a figyelmet. Az esztétika oltárán természetesen a kényelmet sem kell feláldozni. A gyártók arra törekednek, hogy stílusban és komfortosság tekintetében is a legjobbakkal jelenjenek meg a piacon. 

Az élénk színek idén is befutók lesznek!

Ha a korábbi fotel cseréjén gondolkozol, akkor megéri az élénk színeket is számításba venni. A sárga évek óta tarol, de a lila, a mályva és a halvány rózsaszín is nagy érdeklődésre tartanak számot. Nem állítható egyértelműen, hogy csak női otthonokban állják meg ezek a helyüket. Minden az enteriőr stílusán és az egyéb tárgyakon, bútorokon múlik. Sötét színekkel kombinálva kifejezetten férfias végeredmény születhet, de ha megtalálod azt a bizonyos kényes egyensúlyt, akkor a családosok nappalijának is előkelő elemévé válhat egy merész fotel. 

Klasszikusokat is szép számmal találhatsz az online kínálatban! 

A bútorvásárlás során is egyre többen részesítik előnyben az online rendelést. Nem véletlen, hiszen a kedvező árak és a gazdag választék minőségi megoldásokkal társulhat. Érdemes mindig hosszútávra tervezni akkor, ha egy új bútor beszerzéséről van szó. Igaz ez a színekre is. Hiába befutó mostanában a sárga, ha egyszerűen nem tudod elképzelni otthonodban, akkor célszerű inkább más irányban nézelődni. A szürkével biztosan nem lőhetsz mellé, ráadásul az idei trendek a köralapú foteleket is előtérbe helyezik.