Film, könyvek? Van, hogy nem mindegy az ülőgarnitúra kialakítása!

ülőgarnitúra

Az otthon töltött idő nagymértékben meghatározza az általános közérzetet, a mindennapi stressz feldolgozásának módját, és persze a hangulatot. Korántsem mindegy tehát, hogy milyen környezet fogad a lakásba lépve. A kényelem és a komfortos bútordarabok alapnak számítanak, de természetesen a stílusos enteriőr kialakítása is figyelmet érdemel. Különösen így van ez a nappali esetében, ahol a családtagok köztudottan a legtöbb időt töltik. 

Figyelj a lakberendezési stílusra!

Egy jó film a családdal? Egyedül töltött idő az aktuálisan kedvenc könyveid társaságában? A passzív pihenés szellemi feltöltődéssel társulhat, ehhez pedig egy jó tartalom és persze a méretben és kialakításban megfelelő ülőgarnitúra szükséges. Az L alakú sarokkanapé nagy népszerűségnek örvend, de a hagyományos kanapék is befutók lehetnek a lakberendezési stílus és a rendelkezésre álló tér függvényében. 

A fejtámla nagyfokú komfortot biztosít!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan nem helyeznek elegendő hangsúlyt a bútordarab kiválasztására, és mindössze az árak alapján teszik le a voksot egyik vagy másik modell mellett. Elsősorban érdemes tisztában lenni azzal, hogy az ülőgarnitúrát az ember rendszerint nem 1-2 évre választja. Fontos a minőségi alapanyag, a helyiség adottságaihoz passzoló méret, és a családtagok számának is megfelelő kialakítás. Gondoltál már arra, hogy fejtámlával mennyivel kényelmesebb lehetne a filmezés? A kartámla hasonlóképp hasznos, ráadásul ez a rész párnákkal szintén komfortos kuckóvá alakítható. 

A minőségi alapanyagok az időtállóság kulcsai!

Elegáns vagy modern? Fiatalosan laza vagy exkluzív megjelenéssel bíró? A választáskor érdemes az otthon stílusát, a lakberendezési tárgyakat és kiegészítőket szem előtt tartani. Nem mindig a legdrágább megoldás a legjobb, ugyanakkor az ellenérték gyakran magasabb minőségű alapanyagok felhasználására utalhat. Ne feledd, az ülőgarnitúra, az L alakú sarokkanapé a kényelmes esték és a pihentető hétvégék kulcsfontosságú eleme lehet. A nappaliban rendszerint nagy alapterületet elfoglaló bútordarab színére és formavilágára is célszerű hangsúlyt helyezni.