Ezért szeretjük az ágyrácsos ágyakat!

ágyak

Az ágyrácsos ágyak praktikus és kényelmes megoldást nyújtanak az alvásra. Az ágyrácsos rendszer önmagában azonban mit sem ér, ha nem társul hozzá a minőségben megfelelő matrac, amely megfelelő alátámasztást biztosít az egész testnek, így segítve a pihentető alvást. 

Az ágyrácsos ágyak kiváló alternatívát nyújtanak a hagyományos ágyakhoz képest, hiszen lehetővé teszik a hosszútávú használatot, mégpedig a néhány évente szükségessé váló matraccserének köszönhetően 

A franciaágyak modern és stílusos megjelenésükkel a hálószoba kialakításában is segítségedre lehetnek. Elegánsak és esztétikusak, emellett könnyedén beilleszthetők bármilyen enteriőrbe. Az ágyrácsok segítségével a matrac jobb szellőzést kap, ami hozzájárul az egészséges alváshoz és kényelemhez.

Miért nincs szükség ágyneműtartóra? Lustaság vagy időhiány?

Igen, nem másról van szó, mint a beágyazásról. Sokan úgy nevelkedtünk, hogy a reggelt az ágyazással indítjuk, ami plusz teendő, és valljuk be, gyakran teljesen felesleges. A hálószobát rendszerint alvásra használjuk, és a nap nagy részét akár nem is az otthon falai között töltjük. Még akkor is megfontolandó a folyamatos ki- és beágyazás, ha a nappaliban kap helyet az éjszakai nyugalmat biztosító terep, általában kihúzhatós kanapé formájában. A minden korábbinál szélesebb kínálatban elérhető ágytakarók lehetővé teszik, hogy akkor is esztétikus megjelenéssel bírjon az ágy, ha az ágyazás elmaradt. 

A nyugodta alvás titkai: esti rutin és minőségi matrac 

A jó alvás alapja a megfelelő ágy és matrac kombináció, ezért érdemes odafigyelni ezek kiválasztására. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a hálószoba berendezésén munkálkodók gyakran keresik az ágyrácsos ágyakat, leginkább a hosszútávra történő tervezés jegyében. A matrac forgatásával is előfordulhat, hogy egy idő után már nem alkalmas az a komfortos használatra. Nincs annál kényelmetlenebb, mint amikor kifeküdt matracon próbáljuk átadni magunkat az éjszakai pihenésnek. A végeredmény sajgó derék, fájó hát és kialvatlanság. A titok tehát nem más, mint a kifogástalan matrac, a bőrnek kényelmes ágynemű és egy jól kialakított esti rutin. 

Felesleges említeni, hogy az elektronikai eszközök és az okoskészülékek helyett inkább egy jó könyv hangol rá a pihenésre. A legtöbben magunkkal visszük a hálószobába legalább az okostelefont. A kérdés mindig az, hogy segít-e ez az elalvásban. Könnyen lehet, hogy Te is azok közé tartozol, akik néhány perces online olvasgatást követően könnyebben lazítanak és váltanak át a rohanó élettempóról a kikapcsolásra. Az éjszakai végeláthatatlan chatelések helyett viszont ilyenkor már érdemes magunkra figyelni, ezzel a nyugodt alvást támogatva.