Ágyválasztási kisokos az elegancia jegyében

ágyválasztás

A lakberendezési trendek csupán egyfajta irányt mutatnak arra vonatkozóan, hogy merre mozdulnak a trendek, milyen színek a befutók jelenleg. Ahogy azonban az öltözködés során sem kőbe vésett szabály a divat követése, úgy az otthon tereinek kialakításakor sem. A cikkünk témáját képező ágyak esetében az élénk színek egyértelműen vezető helyet foglalnak el a népszerűségi listán. Ugyan a klasszikus szürke még mindig befutó, de egyre többen keresik a mályva, a kék, a zöld árnyalatait, de akár a vidám sárga és a nőcis púderszínek sem hiányozhatnak az aktuális kínálatból. 

Az eleganciával nem lőhetsz mellé! 

A hálószoba kialakításakor a rendelkezésre álló alapterület, a fényviszonyok és a világítástechnika egyaránt kiemelt szereppel bír. Míg a méret rendszerint adott, addig a világítással, tükrök elhelyezésével sokat lehet optikailag változtatni az enteriőrön. Ez utóbbiak nemcsak a tér méretét illetően töltenek be fontos szerepet, hanem a helyiségben uralkodó hangulattal összefüggésben is lényegesek. Ha nem tudod, milyen irányba lenne érdemes mozdulni, és az extrémitásokat inkább kerülnéd, akkor az elegáns bútorokkal és berendezéssel biztosan nem lőhetsz mellé. A púderszínek éppen úgy beleférnek az elegáns enteriőr jellemzőibe, mint a szürke és a mályva. A lényeg minden esetben a minőségben rejlik, ez pedig már első ránézésre látszik egy-egy bútordarabon, dekoráción. 

Ne vidd túlzásba! 

Legalábbis a dekorációt illetően semmiképp. Az elegáns megoldások inkább hajolnak a minimalizmus irányába, mint a sokszínű eklektika felé. Ugyanakkor az elegáns lakberendezés nem jelenti azt, hogy mindennek letisztultnak kell lennie. Merj kimozdulni saját komfortzónádból, és akár újszerű színekkel próbálkozni. A kontinentális ágyak legalább olyan keresettek, mint az ágyrácsos ágyak a cserélhető matrac kínálta lehetőségekkel. Az eleganciába bármely szín belefér az ágy tekintetében, de fontos, hogy a lakástextíliák, a bútorokon és a falakon elhelyezett kiegészítők színben passzoljanak. Egy mályva ágyrácsos ágyhoz például a fekete keretben elhelyezett fekete-fehér képek kitűnően passzolnak. 

Az eleganciához az is hozzátartozik, hogy nem zsúfolod tele a helyiséget. Ha a gardróbszekrény már nem fér be kényelmesen, akkor azt célszerű máshol elhelyezni. A telepakolt hálószoba a rendezetlenség érzetét kelti, ez pedig akár az éjszakai nyugalomra is rányomhatja a bélyegét.