Ágyak és hangulatok: Mi alapján szerezd be új kedvenced? 

franciaágy

Ha van olyan helyiség az otthonban, ahol a hangulatos enteriőr kiemelt szereppel bír, akkor az biztosan a hálószoba. Itt indulnak a reggelek, ezen a helyen pihenünk meg, és valljuk be, korántsem mindegy, hogy milyen környezet áll rendelkezésre az intimitás megéléséhez. Bár a komfortosan kialakított tárolók, a gardróbszekrény és az éjjeliszekrények sem elhanyagolhatók, de a főszerepben mégiscsak a franciaágy áll. 

Kontinentális vagy ágyrácsos ágy?

A kontinentális jól mutat a magasságával, a kényelmet sugalló megjelenésével, de legalább ennyire kedveltek az ágyrácsos ágyak. Esetükben egyértelműen a megbízható minőség mellett érdemes letenni a voksot. A strapabíró kialakítás nemcsak az esti, éjszakai aktivitást szolgálja, hanem az időtálló minőséget is. Az ágyrácsos ágyak ráadásul lehetővé teszik, hogy tetszés szerint cseréld rajtuk a matracot, aktuális igényeidnek, elvárásaidnak, alvási szokásaidnak megfelelően, így a keret és a rács marad, vagyis kedvezőbb áron megoldható az új állapotba varázslás. 

Legyen elég nagy!

Ez valójában a magasság függvénye, hiszen ha a kedvesed közel kétméteres magassággal rendelkezik, akkor az ágyhossz esetében ezt mindenképpen figyelembe kell venni. Hasonló a helyzet akkor is, ha szívesen heverésztek, és komfortosan, egymás zavarása nélkül szeretnétek esténként olvasni, filmet nézni. A méret nem minden, és ez a hálószobában is tökéletesen igaz. Arra is megéri hangsúlyt helyezni, hogy milyen környezet övezi az ágyat. A falak színét, a burkolatokat, a szőnyeget, a lakástextíliákat is a helyiség méretéhez, természetes fénnyel való ellátottságához érdemes megválasztani. A kis alapterület egyértelműen a világos színekért kiált, amelyek optikailag tágítják a teret. 

Világítástechnika a hangulatos hálószoba szolgálatában 

Süllyesztett világítás, LED szalagok, hangulatfények – A lehetőségek száma minden korábbinál izgalmasabb. Miért ne használnád ki a korszerű megoldásokat akkor, ha a hálószobáról van szó? A világításon túl a tükrök alkalmazásával is tágíthatod optikailag a teret, sőt, a hangulatos tartózkodást is megalapozhatod. 

Ágyválasztás alkalmával minőségi modellek között keresgélhetsz, árajánlatot kérhetsz, és egyéni elképzeléseidnek megfelelően alakíthatod a pihenés színterét. Ne feledd, nem csak éjszaka lehet használatban a helyiség, ezért annak megjelenése, stílusa, jól eltalált dekorációi egyébként is lényegesek. Találd meg a Fáraó Bútor Diszkontnál új kedvenceid!