A modern konyhabútorok 5 legfontosabb előnye 

konyhabútor

Az ingatlan központi helyiségeként számon tartott konyha kialakításakor a leginkább a praktikum játszik szerepet. A mai kínálatban azonban már nem elvetendő a megjelenés és a stílus sem, amelyek oltárán a kiváló elrendezést és a könnyű hozzáférhetőséget sem kell feláldozni. A kérdés már csak az, hogy milyen egyéni elképzeléseid vannak, és milyen szempontok mentén indulnál el az új enteriőr kialakításakor. A modern stílusjegyeket magukon viselő terekben egyedi konyhabútorok is helyet kaphatnak, passzolva ezzel az otthon egyéb helyiségeinek lakberendezési irányzatához. 

1. Letisztult felületek 

A modern minimalizmus nem áll távol a korszerű lakberendezéstől. A mai kor embere szereti a letisztult felületeket, és amit csak lehet, azt elrejteni a kíváncsi szemek elől. Ez akkor sincs másként, ha a konyha kialakításáról van szó. A fehér, a barna és a fekete nagy érdeklődésre tartanak számot, de az sem mindegy, hogy a formák tekintetében mit kap az érdeklődő. 

2. Játék a színekkel 

Felül fekete, alul barna? Gondoltál már arra, hogy ilyen kialakítással rendelkezzen a konyhabútor a színek tekintetében? A szabályok szigorú követése és az klasszikus megoldásokhoz való ragaszkodás korántsem olyan gránitszilárdságú, mint egykor. A letisztult színek és a minőségi alapanyagok kiválóan kombinálhatók egyetlen helyiségen belül. Ha ez éppen a konyha, akkor természetesen a praktikum is főszerephez jut, a modern terek esetében az áttekinthetőség és a letisztultság vonzó kettősével. 

3. Könnyű kezelhetőség

Ha a konyha tényleges használatban van, akkor mi sem fontosabb annál, mint az átgondolt kialakítás, a kézre álló elemek és az elegendő hely. A mutatós bútordarabok ugyan eleget tehetnek az esztétikum követelményeinek, de mit sem érnek, ha a hétvégi menü összeállításakor nem elég praktikus a helyiség elrendezése. A könnyű kezelhetőség akkor is főszerephez jut, ha a modern egyedi konyhabútor kialakítása a cél. 

4. Elegáns minimalista

A modern terekben rendszerint megjelenik az elegancia is. A fiatalosan lendületes színektől és kiegészítőktől aligha várhatjuk el az elegáns összképet. Nem elég a rendszerezettség, az is fontos, hogy ne tároljuk elől a felesleges holmikat és háztartási gépeket. Egy menő kávéfőző bőven belefér, de az egymás mellé sorakoztatott kenyérpirító, turmixgép és további eszközök halmaza már kevésbé passzol az elegáns minimalista jelleghez. 

5. Korszerűen egyszerű 

A modern terek korszerűsége elsősorban a letisztult egyszerűségben mutatkozik meg. A minőségi konyhapult, a beépített eszközök magas minősége és megbízhatósága egyaránt fontos. Az enteriőr hangulatát természetesen a fények, a világítás is nagymértékben befolyásolják. Erre az egyedi konyhabútor készíttetésekor is érdemes hangsúlyt helyezni.