5 tipp a rendezett konyhához 

rendezett konyha

Az őszi időszak kifejezetten alkalmas ahhoz, hogy az esős napokon végre az otthon rendszerezése kerüljön fókuszba. A feladat elmaradhatatlan, ugyanis a kényelem és a komfortos környezet múlhat azon, mekkora figyelmet helyezel a rend megteremtésére. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az egyedi konyhabútor mind többek otthonában kap helyet, hiszen segítségével stílusos és praktikus végeredményt lehet kapni.

1. Egyedi konyhabútor az optimális helykihasználáshoz

A konyha felújításakor gyakran szembesül azzal az ember, hogy nem áll rendelkezésre a szükséges alapterület. Ha a költözés nem opció, akkor a meglevő területből célszerű kihozni a legtöbbet. Az egyedi konyhabútor készíttetése lehetővé teszi, hogy a hely optimálisan kihasználható legyen, és a praktikus elrendezés a kényelmes tevékenységet szolgálja. 

2. Higiénia nap mint nap 

Aligha képzelhető el igényes konyha tisztaság nélkül. A higiéniáért nap mint nap érdemes tenni. Minél kevesebb holmi van elöl, annál gyorsabban végig lehet szaladni a munkapulton. Ne feledkezz meg az ajtókról, és tipikusan azokról a területekről, amelyeket gyakran megfog az ember. 

3. Rendszerezők

A rend gyakran egyenlő a jól megválasztott rendszerezőkkel. A fiókokba helyezhető tárolók mellett a polcokon, szekrényeken is kitűnő választásnak bizonyulnak a műanyag, vagy éppen a rattan, a fonott tárolók. Ez utóbbiak egyébként az egyedi konyhabútor stílusától függetlenül megállják a helyüket. 

4. Félre a felesleggel!

Hajlamos vagy arra, hogy nem pakolsz el magad után? Ez alapvetően egy nem jó szokás, hiszen egy idő után hatalmas káosz alakulhat is. Megéri inkább napi szinten tartani a rendet, így elkerülhető, hogy csak órák alatt tudd helyrehozni a rendetlenséget. A szekrényekben felhalmozott, szinte soha nem használt edényeknek, műanyag tárolóknak érdemes búcsút mondani. Nem ritka, hogy csak a helyet foglalják, és tulajdonképpen nincsenek használatban.

5. Strapabíró megoldások 

Az egyedi konyhabútor kialakításakor mindenképpen a minőségi megoldásoké a főszerep. A napi használatban levő felületek, fogantyúk és polcok esetében nagyon fontos, hogy kibírják az idő kihívásait, a folyamatos takarítást, törölgetést. A munkapult kapcsán már nem kell kompromisszumot kötni a minőség és az esztétikus megjelenés között, hiszen igényes, ellenálló felületek közül válogathatnak az érdeklődők. Álmodd meg konyhád, vagy válogass a weboldalunkon elérhető stílusok között!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük