5 szempont a tökéletes sarokülő kiválasztásához

sarokülő

Az otthon kényelme nagymértékben múlik azon, hogy a mindennapokban használt bútorok mennyire passzolnak az ingatlanhasználati szokásokhoz és persze az egyéni igényekhez. A nappali szerves részét képező sarokülő minden korábbinál szélesebb választékban elérhető. Az L alakú megoldások között a kisebb és a nagyobb alapterülettel rendelkezők egyaránt megtalálhatják az új kedvencet. Lássuk, milyen szempontok mentén érdemes elindulni a választás során! 

1. A minőség és a funkció egysége

Nehéz lenne egyetlen dolgot kiemelni, amire kiemelt figyelmet érdemes fordítani a vásárlás során. A sarokülők esetében ugyanis az időtálló minőség, a kényelem, a megfelelő méret és a funkcionális kiegészítő elemek is kiemelt figyelmet érdemelnek. Ha ezek rendben vannak, akkor már csak a színben és anyagban megfelelő modellt kell kiválasztani. 

2. A tökéletes méret 

Fontos tudni, hogy nem elég a sarokülő méretének helyes megválasztása. Az is lényeges, hogy a helyiség adottságaihoz és a bútorok elrendezéséhez mennyire passzol majd a kiemelt darab. Sokan kifejezetten az optimális helykihasználás miatt döntenek a sarokülők mellett. Ha azonban a méret a falak színéhez, vagy a bútorok elrendezéséhez nem passzol, akkor zsúfolt összhatást érhetünk el, ez pedig a stílusos enteriőr ellentéte.

3. L alakú megoldás: bárhová jól passzol

Az L alakú kanapék között előkelő helyet foglalnak el az exkluzív megoldások. A hagyományos 3 személyes kanapékat, és a rendszerint szürke színű, nagycsaládosok számára is megfelelő bútorokat bárhol beszerezheted. Ha azonban a helyiségben egy igazi bekuckózós, minden ízében kényelmes és prémium minőségű darabra tennél szert, akkor nem mindegy, hol vásárolsz. A sarokülők akár kialakításuknál, akár színüknél fogva magukra irányíthatják a figyelmet, s ez leginkább akkor érvényesül, ha elegendő teret adsz a bútornak, nem pakolod körbe egyéb tárgyakkal és túlzásba vitt dekorálással. 

4. Ne félj a színektől!

Gondoltál már arra, hogy milyen lenne a nappalid egy türkiz sarokülővel? A púderes, mályvás színek állnak közelebb hozzád? Szívesen kísérleteznél a bézs és a barna árnyalataival? Ha nem ragaszkodnál a hagyományos szürkéhez, akkor sokféle szín közül válogathatsz, ezzel feldobva a helyiséget. Fontos tudni, hogy a színes sarokülők akkor érvényesülnek a leginkább, ha az enteriőr nem túlzsúfolt, és a falak színétől eltérően hagyod szinte „élni” a kiválasztott bútordarabot.

5. Főszerepben az időtálló minőség

Sarokülőt hosszútávra választ az ember. Ez az a bútordarab, ami a megfelelő tisztítás és odafigyelés mellett éveken át szolgálja majd a kényelmet. A kihúzható verziókkal az éjszakai nyugalom színterét is biztosíthatod, de vendégágyként szintén funkcionálhat a kanapé. Fedezd fel a divatos, igényes megjelenéssel rendelkező, prémiumkategóriás modelleket!