5 ok, amiért nem mindegy, milyen ágyon alszol 

hálószoba

Az álom magától jön, ha igazán fáradt az ember. Fontos azonban tudni, hogy korántsem mindegy, milyen ágyon töltjük a pihenésre szánt órákat. Ráadásul tény az is, hogy az ágyat nem csupán alvásra használja az ember. Az intim pillanatok, az olvasás, a hétvége délutáni lustálkodás színterének is ez bizonyul, sőt, a lakberendezésben betöltött szerepe mellett sem mehetünk el. Lássuk, milyen helye van a mai kor emberének életében az ágynak!

1. Nem csak ízlés dolga 

A hálószoba központi bútora nem mindegy, hogy néz ki. Az ízlés, az enteriőr kialakításáról szóló egyéni elképzelések természetesen nem hagyhatók figyelmen kívül. Az sem mindegy, mennyire mélyen kell a zsebbe nyúlni, de a bútorválasztás tipikusan az a terület, ahol megéri a minőségi megoldások mellett letenni a voksot. Ezek biztosan hosszútávon szolgálják majd a kényelmet és az esztétikai élményt. 

2. Ágyhasználati szokások 

Azok közé tartozol, akik minden reggel beágyaznak? Egyre ritkábban találni olyanokat, akik ezt a szép szokást követik. Az időhiány csak az egyik oknak számít. Minden korábbinál többféle, izgalmas, igényes ágytakaróval találkozni, a megfelelő méret pedig tökéletesen alkalmas arra, hogy az ágyneműt eltakarja a kíváncsi szemek elől. A rendezett környezet ilyen módon is megteremthető, akár ágyneműtartós ágy nélkül. 

3. Az a bizonyos éjszakai nyugalom 

Derékfájástól forgolódsz éjszaka? Nem találod a helyed a befelé süppedő matracon? A kárpitozott ágyaknál gyakran előfordul, hogy kifeküdjük azokat, és fájdalommal jár az éjszakai alvás. A kimerültség és az álmatlanul töltött éjszakák az egész életminőségre rányomják a bélyeget. A megoldás pedig egyszerűbb, mint gondolnád, hiszen egy minőségi ágy és matrac csodákra képes. A kontinentális ágyak és az ágyrácsos megoldások egyaránt nagy népszerűségnek örvendenek. 

4. Intim sziget az otthon szívében 

A hálószoba és az intimitás egymástól elválaszthatatlanok. Nem véletlen, hogy az ágy kiválasztásakor is arra törekszünk a legtöbben, hogy ehhez méltó helyszín teremtsünk. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a stílusos fejtámlával rendelkező ágyak a leginkább befutók, de a színek mellett sem érdemes elmenni. Mályvával érzékivé teheted a hálószobát, csakúgy, mint a púderszínek bármelyikével. Az élénk színek kedvelői zöldet, kéket, vagy a bármilyen lakberendezési stílushoz jól passzoló szürkét is választhatják. 

5. Főszerepben az időtálló minőség 

Fergeteges éjszakai programok és kényelmes alvás – nagyjából erre használjuk a franciaágyat. Ahhoz azonban, hogy ne adja fel a szolgálatot két éven belül, megéri a minőségi kontinentális vagy ágyrácsos ágyak mellett dönteni. Fedezd fel a prémiumkategóriás ágyakban rejlő lehetőségeket, és varázsold igazi intim kuckóvá a hálószobát!