3 érv az ágyrácsos ágyak mellett 

ágyrácsos ágyak

A hálószoba központi elemének számít. Kényelmet, intimitást, éjszakai nyugalmat várunk el tőle. Igen, nem más ez, mint a franciaágy. A kontinentális ágyak mellett az ágyrácsos ágyak évek óta hatalmas népszerűségnek örvendenek. Az időtálló minőséget képviselő bútorok hosszú éveken keresztül kiszolgálnak, és persze az enteriőrben betöltött szerepük mellett sem mehetünk el. Nézzük, miért kedvelik olyan sokan az ágyrácsos ágyakat, és mit várhatunk el tőlük a hálószoba berendezését illetően! 

1. Ágyazás nélkül is igényes környezet alakítható ki! 

Egykor elképzelhetetlen volt, hogy az ágyat bevetetlenül hagyjuk. Napjainkban, amikor a hálószoba a legtöbbeknél már külön helyiségben megtalálható, egészen más szokások alakultak ki. A reggeli rutin részeként stílusos ágytakarók és párnák kerülnek az ágyra, így a rendezettség sem hagyhat kívánnivalót maga után. Az ágyrácsos ágyak annak ellenére nagy népszerűségnek örvendenek, hogy tényleges ágyneműtartóval nem rendelkeznek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy erre nem is igazán van igénye a mai kor emberének. 

2. Cserélhető fekvőfelület az egyéni igényeknek megfelelően 

Az ágyrácsos ágyak hatalmas keresettségének titka, hogy a fekvőfelület bármikor cserélhető. Mindannyian ismerjük azt a jelenséget, amikor a matracnak már minden oldala kifeküdt, és bárhogy fordítjuk, sehogyan sem kényelmes. Ilyenkor mindenképpen érdemes a csere mellett letenni a voksot, ezen ugyanis az éjszakai nyugalom és a fájdalommentes ébredés múlhat. Az ágykeret mérete alapvetően meghatározza, hogy mekkora matrac használható hozzá. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ágyrácsos ágy választásakor is törekedjünk a minőségi megoldásokra, hiszen ezek biztosan éveken keresztül kifogástalan minőségben kísérnek majd el. 

3. Izgalmas választék, változatos stílusok 

A trendek folyamatosan változnak, és ez az ágyak világára is igaz. Míg egykor az alapszínek voltak a befutók, addig ma már a mályva, kék, zöld, rózsaszín és a púderszínek megszámlálhatatlan árnyalata közül válogathatunk. A legtöbben a lakberendezési stílushoz keresik a kárpit és a fejtámla színét illetően is megfelelő bútort, mások a lakástextíliák színét veszik alapul. Mivel az ágy nagy felületet elfoglal, ezért már csak ebből adódóan sem mindegy, hogy milyen megoldásra esik a választás. A színek és a méret alapján történő vásárlással nem lőhetsz mellé, de mint már említettük, a minőség tekintetében is célszerű körültekintően eljárni, fókuszba helyezve a megbízható színvonalat.